Skuplje mleko početkom 2012.?

Bez autora
Oct 17 2011

Poskupljenje sirovog mleka na srpskom tržištu između pet i sedam procenata može se očekivati u prvom kvartalu 2012. ukoliko cene tog proizvoda budu rasle u Evropi. Naše tržište je veoma vezano za Evropu i kretanja na tom tržištu utiču na kretanje cena kod nas. Predviđanja su da će cene sirovog mleka u Evropi još uvek rasti pa se tako može očekivati u narednoj godini i kod nas mali rast cena sirovog mleka.Ni u Srbiji neće biti promene cena ukolikona evropskom tržištu ne poskupe mleko i mlečni proizvodi. Trenutno je stabilno domaće tržište mleka i mlečnih proizvoda i proizvodnja sirovog mleka može da zadovolji potrebe.

Skuplje mleko početkom 2012.?Poskupljenje sirovog mleka na srpskom tržištu između pet i sedam procenata može se očekivati u prvom kvartalu 2012. ukoliko cene tog proizvoda budu rasle u Evropi, izjavio je za Tanjug direktor "Imleka" Slobodan Petrović.

"Naše tržište je veoma vezano za Evropu i kretanja na tom tržištu utiču na kretanje cena kod nas. Predviđanja su da će cene sirovog mleka u Evropi još uvek rasti pa se tako može očekivati u narednoj godini i kod nas mali rast cena sirovog mleka", kazao je direktor Petrović.

Petrović, koji je krajem nedelje učestvovao u Subotici na poljoprivrednom forumu, "Hrana za Evropu", kazao je da, ni u Srbiji neće biti promene cena ukolikona evropskom tržištu ne poskupe mleko i mlečni proizvodi.

Direktor "Imleka" je istakao da je trenutno stabilno domaće tržište mleka i mlečnih proizvoda i da proizvodnja sirovog mleka može da zadovolji potrebe.

Petrović je dodao da je zbog pada životnog standarda, u Srbiji smanjena potražnja za mlekom i mlečnim proizvodima. On je podsetio da Investicioni fond Salford, u čijem sastavu posluje "Imlek" planira da u 2012. proda tu i druge kompanije koje poseduje u Srbiji.

"Zbog finansijske krize videćemo šta će se dešavati, da li će biti zainteresovanih kupaca i da li ćemo uspeti da to završimo iduće godine.

Ukoliko ne uspemo, nastavićemo da radimo kao i do sada", precizirao je Petrović koji je i predstavnik Salforda za Balkan.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik